Kesätyömme Itäkeskuksen nuorisotyöyksikön työntekijöinä alkaa lähestyä loppuaan. Tässä kuussa olemme päässeet oppimaan paljon uutta ja ennen kaikkea tutustumaan huipputyyppeihin!

Ensimmäinen työviikomme oli suurimmaksi osaksi työtehtäviin perehdytystä ja vierailuja erilaisissa paikoissa, kuten muissa nuorisotaloissa. Aloimme myös perehtymään aluekartoitukseen ja harjoittelimme kameran käyttöä. Tämän lisäksi ryhdyimme päivittämäään Kipinän Instagramia.

Toisen viikon alkaessa kiertelimme ja tutustuimme Itäkeskuksen alueeseen lähemmin. Kierroksemme kattoi mm. paikallisia leikkipuistoja ja Nuta-futiksen. Pääsimme myös haastattelemaan erilaisia ihmisiä mm. artikkeleita ja aluekartoitusta varten. Kuvasimme paljon lähiympäristössä ja tutustuimme aluetilastoihin aluekartoitusta silmällä pitäen. Kaiken tämän lisäksi vietimme Helsinki-päivää erilaisten aktiviteettien parissa. Myöhemmin kirjoitimme Helsinki-päivämme kulusta artikkelin.

Kolmas viikkomme oli tavallista lyhyempi, koska juhannus söi siitä yhden päivän pois. Viikon alkupuolella kirjoittelimme Kipinän munstadi-sivuille artikkeleita ja päivitimme Instagramia. Uusi Stoan aukio ja sen käyttö kiinnosti meitä, joten pidimme pienen havainnointi tuokion kahvikupin ääressä aukiolla. Saimme tietoa niin käyttäjäkunnasta kuin heidän tekemisistään aukiolla. Teimme retken Luontotalo Meriharjuun Uutelaan. Tutustuimme siellä Luontotaloon sekä sen toimintaan ja kuvasimme ympäröiväää luontoa. Kävimme myös Laajasalossa sijaitsevassa Nuorten Ympäristötilassa tutustumassa meille entuudestaan tuntemattomaan tilaan ja seuraamassa heidän toimintaansa. Myöhemmin loppuviikosta palasimme Ympäristötilaan, sillä meitä oli pyydetty esiintymään heidän mainosvideolleen.

Neljäs eli viimeinen viikkomme Kipinässä lähestyy jo loppuaan, sillä meille kuuluu kaksi lomapäivää, jotka pidämme aivan lopuksi. Viikkomme on siis vain kolmipäiväinen. Olemme viimeistelleet aluekartoitusta ja keränneet kuukauden aikana tuottamamme materiaalit yhteen kansioon. Kävimme myös tutustumassa Hapessa tapahtuviin Nuorten Pride- aktivitteetteihin.

Haluamme kiittää Itiksen nuorisotyöyksikköä kivasta kesäkuusta! Toivotamme kaikille oikein kivaa kesän jatkoa, kesätyöntekijät kiittää ja kuittaa!!

 

n/a