Kesäloma voi parhaimmillaan olla hauskaa ja rentouttavaa aikaa, mutta kaikkien kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Kesä voi näyttäytyä myös tylsänä, yksinäisenä ja jopa ahdistavanakin aikana vuodesta. Useimmiten yksinäisyys tai ahdistus ei ole itsestä kiinni tai selity vain yhdellä tekijällä. Omat ja kavereiden kesälomasuunnitelmat voivat mennä ristiiin, jolloin tylsyys ja tekemisen puute saattaa vaivata. Vanhemmat voivat paiskia töitä suuren osan kesästä, jolloin yksin vietetyt päivät tuntuvat pitkiltä. Voi myös olla, että yhteishaun tulokset tuottavat päänvaivaa tai syksyn jatko-opiskelu suunnitelmat ovat vielä epäselviä. Loma-aikana rutiinit ja velvoitteet puuttuvat arjesta, mikä voi tuntua ahdistavalta.

Mistä kesäloman aikana siis voisi hakea apua, kun monet apua antavat tahot ovat oppilaiden ja opiskelijoiden tapaan lomanvietossa? Esimerkiksi Nuorisotakuutalo Myllypurossa aivan metron vieressä pitää ovensa auki läpi kesän. Siellä sinun on mahdollista pohtia opintoihin ja koulutukseen liittyviä asioita opon kanssa, jutella psykologin kanssa mahdollisista pulmista tai hengata muuten vain rennossa ja vastaanottavassa ilmapiirissä. Tarkempia tietoja aukioloajoista löydät Nuorisotakuutalon sivuilta: https://www.nuorisotakuutalo.fi/

 

Toinen kesäisin auki oleva taho on Ohjaamo, joka sijaitsee Kampissa aivan Tennispalatsin läheisyydessä. Ohjaamo on auki maanantaista perjantaihin, jolloin sinun on mahdollista mennä juttelemaan tai kysymään neuvoa mieltä askarruttavista asioista. Lisää infoa mm. tulevasta ohjelmasta Ohjaamon sivuilta: https://ohjaamo.hel.fi/

Kesällä(kään) ei tarvitse jäädä yksin!

Artikkeli on kesätyöntekijöiden kirjoittama.

 

n/a