Vuotuinen Helsinki-päivä häämöttää jo aivan nurkan takana! Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy pienistä ja suurista tapahtumista, joihin jokaisen helsinkiläisen on mahdollista (ja kannattavaa!) osallistua. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, näyttelyitä, avoimia ovia… You name it! Jokaiselle löytyy siis varmasti ohjelmaa omien mielenkiinnonkohteiden mukaan! Tässä kuitenkin muutama tärppi:

Klo 17.00-22.00 Suvilahden skeittiparkilla järjestetään ilmaista ja avointa skeittiopetusta. Tämän lisäksi ohjelmassa on vapaata skeittailua sekä DJ-musiikkia.  Et tarvitse mukaan muuta, kuin itsesi, sillä varusteet löytyvät paikan päältä. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita skeittaamaan! Illalla luvassa on myös live-musiikkia.

Helsinki-päivä on myös oivallinen tilaisuus tutustua kaupunkimme tarjoamaan kulttuuriin. Esimerkiksi HAM:ssa on ilmainen sisäänpääsy 11.00-20.00 ja Teatterimuseossa 11.00-19.00. Kannattaa käydä kääntymässä myös elokuvateatteri Orionissa, jossa esitetäään ilmaisnäytöksenä elokuva Helsinki, ikuisesti. Kyseessä on elokuva, joka jokaisen stadilaisen tulee nähdä ainakin kerran! Tiedossa on myös opastuksia ja esittelykierroksia.

Helsinki-päivä voi olla myös loistava tilaisuus löytää uusi harrastus. Sinun on mahdollista päästä tutustumaan mm. yogaan, cross fitiin, karateen tai akvarellimaalaukseen. Ja vieläpä täysin ilmaiseksi!

Ja tietenkin Helsinki-päivän huipentuma on Radio Suomipopin järjestämä ilmaiskonserrti klo 16.00-22.00 Kaisanimen puistossa. Lavalle nousevat mm. Pyhimys, Sanni ja Ellinoora. Näitä bileitä et halua missata!

Lopuksi vielä muutama yleinen vinkki kaikille Helsinki-päivään osallistujille. Tämän hetken sääennusteiden mukaan keskiviikon sää näyttää melko hyvältä, lukuunottamatta pieniä kuuroja alkuillasta. Muistathan siis pukeutua sään mukaisesti ja käyttää aurinkorasvaa, mikäli aiot nauttia Helsinki-päivästäsi ulkosalla. Myös vesipullo kannattaa ottaa mukaan kelin ollessa kuuma. Mikäli aiot osallistua Kaisaniemen konserttiin on sinun hyvä huomioida, että mm. lemmikkien, järjestelmä- ja videokameroiden ja sateenvarjojen tuominen konserttialueelle on kiellettyä.

Tarkempaa tietoa Helsinki-päivän aikataulusta, ohjelmasta ja liikennejärjestelyistä saat https://www.helsinkipaiva.fi/.

Ylihuomenna juhlitaan Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä! Nähdään siis Helsinki-päivän hulinoissa!!

 

Artikkeli on kesätyöläisten kirjoittama.

 

 

n/a