Kipinän ollessa heinäkuun ajan kiinni tekemisen puute saattaa iskeä ja päivät tuntua pitkiltä. Teidän onneksenne olemme keränneet tähän artikkeliin paljon mielenkiintoista tekemistä tälle kesälle. Kiinnostaako kaupunkipyöräily tai vaikkapa sulkapalllopeli kavereiden kesken? Jos kiinnostuit, niin jatka lukemista!

Kesätekemisistä klassisin on tietenkin uimarannoilla makoilu ja vedessä polskiminen. Meillä täällä Helsingissä on loistavat uimarannat, joten miksi siis lähteä etelään, kun Aurinkolahti ja Hietsu ovat kätesi ulottuvilla? Pakkaa siis aurinkorasva ja pyyhe mukaan ja lähde nauttimaan kauniista kesäpäivän säästä veden äärelle. Muutamilta Helsingin uimarannoilta, kuten Aurinkolahdesta on mahdollista vuokrata myös viime kesien hittituotetta: Sup-lautoja.

 

Vasemmalla Aurinkolahden uimaranta ja oikealla Marjaniemen uimaranta.

 

Säiden suosiessa Helsinki tarjoaa täydellisiä ulkoilumahdollisuuksia. Kaikkien tuntema Esplanadin puisto suo tänäkin kesänä loistavat puitteet piknikille. Matka Espalle taittuu sujuvasti vaikkapa kaupunkipyörän kyydissä. Jos piknikit eivät ole sinun juttusi, voit ottaa lautan johonkin Helsingin kauniista saarista ja viettää päiväsi siellä. Seurasaari ja Suomenlinna ovat varmasti monelle tuttuja, mutta myös lähempää löytyy vaihtoehtoja. Esimerkiksi aivan Tammisalon ja Laajasalon kupeessa sijaitseva Vartiosaari on oivallinen vaihtoehto kesäpäivän viettoon. Kaupunki tarjoaa myös loistavia liikuntamahdollisuuksia mm. liikuntapuistojen ja -kenttien muodossa. Tänä kesänä järjestetään myös EasySport leirejä 6-12- vuotiaille sekä SummerFun-kesäkiertue 13-17-vuotiaille. Lisätietoa on saatavilla https://easysport.fi/ ja http://www.funactionnuorille.fi. Kaupunki tarjoaa liikuntamahdollisuuksia myös nuorille aikuisille, joista lisää linkin takana: http://www.nytliikunta.fi.

Kirjastot ovat hyvä, mutta aliarvostettu tapa viettää aikaa. Perinteisesti kirjastoista lainataan kirjoja, mutta tänä kesänä on mahdollista lainata myös kesäpelikassi tai vaikkapa temppupelikassi. Erilaisia ulkopelejä on saatavilla mm. Itiksen ja Pasilan kirjastoista. Jos päädyt lainaamaan kassin Itiksestä, sen laina-aika on seitsemän päivää.

 

Kuvien tavarat lainattu Itiksen kirjastosta.

 

On hyvä muistaa, etteivät kesätekemis mahdollisuuudet rajoitu ainoastaan Helsinkiin. HSL:n vyöhykeuudistuksen seurauksena Helsingin lisäksi osa Espoosta, Vantaasta ja Kauniaisista kuuluu nyt AB-vyöhykkeeseen. Kannattaa siis tutustua myös muualla sijaitseviin kohteisiin ja tapahtumiin. Esimerkiksi Leppävaaran maauimala tai Haukilahden uimaranta voisivat olla hauskoja paikkoja vierailtavaksi.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä! Kipinä jatkaa toimintaansa taas elokuussa koulujen alettua. Viettäkää rentouttava ja toiminnantäyteinen kesä, elokuussa nähdään!!

 

Artikkelin ovat kirjoittaneet Itäkeskuksen nuorisotyöyksikön kesätyöntekijät.

 

n/a