Kesätyö Kipinässä

emmaYleinen

Moikka! Olemme Yasmin ja Emma, Kipinän kesätyöntekijöitä. Olemme molemmat tanssijoita, joten päätimme molemmat hakea tätä tanssinohjaajan kesätyöpaikkaa. Olemme molemmat 17-vuotiaita nuoria, innokkaita lukiolaisia. Olimme erittäin innoissamme, kun keväällä saimme puhelun kesätyön saamisesta.

 

Kuukauden mittainen kesätyömme koostui kolmenviikon tanssin opettamisesta ja jokaisen tanssiviikon vikana päivänä oppilaat pääsivät näyttämään mitä he ovat oppineet viikon aikana. Kurssit olivat viikon mittaisia ja niitä oli yhteensä neljä: 2 alkeistuntia ja 2 jatkotuntia. Jaoimme ne keskenämme niin, että kummallakin oli yksi molempia tunteja. Kesätyömme viimeisellä viikolla ohjelmaamme kuului eri tapahtumiin ja paikkoihin tutustuminen Helsingissä.

Ensimmäinen viikko tuntui menevän todella hitaasti. Ensimmäinen päivä otti jo voimille ja vielä pitäisi jaksaa loput kolme viikkoa. Opettaminen sujui kyllä hyvin, mutta 5h tanssia päivässä todella väsytti meidät. Uusia oppilaita tuli paikalle viikon mittaan, jotka pääsivät kuitenkin hyvin mukaan. Opettaminen oli mukaansa tempaavaa, koska tulimme erittäin hyvin toimeen oppilaiden kanssa. Ensimmäinen esiintyminen Tallinnanaukiolla sujui erittäin hyvin oppilaiden pienestä jännityksestä huolimatta. Oli hienoa nähdä, miten oppilaat olivat oppineet koreot ja loistivat lavalla.

Toisella viikolla alkoi taas uudet kurssit. Paikalle saapui taas uusia oppilaita. Tunnit sujuivat samalla tavalla kuin edellisellä viikolla. Opettamiseen oli kuitenkin tullut lisää varmuutta ja tuntien sisältöön uusia ideoita. Sisällytimme tunteihin myös lihaskuntoa, venytyksiä ja rentoutumishetkiä. Tokan viikon esiintyminen sujui loistavasti, eikä paineita ollut. Olemme erittäin ylpeitä oppilaidemme mahtavasta työstä.

Kolmannella viikolla alkoi väsymys jo painaa. Väsymyksestä huolimatta esitykset näyttivät mahtavilta ja oppilaat oppivat nopeasti. Tällä kertaa esitys oli Stoan aukiolla. Valitettavasti sää ei ollut puolellamme, mutta tämä ei tanssijoita estänyt esiintymästä. Tanssiminen sateessa oli omalaatuinen kokemus ja loppujen lopuksi hauskaa.

Vikalla viikolla menimme seuraamaan maanantaina Nutafudista. Pääsimme jopa itsekkin kokeilemaan! Hauskaa oli ja aurinkokin paistoi. Tiistaina ohjelmassamme oli pihapelien pelaaminen Pikkukosken sekä Aurinkolahden uimarannalla. Pidimme Pikkukoskella lyhyen tanssipajan tanssista innostuneille ja Aurinkolahdella pääsimme toden teolla pelaamaan korista uskomattoman taitavien nuorten kanssa. Keskiviikkona menimme nuorisotalo Happeen tutustumaan Tanssin Talon kesätyöntekijöihin ja heidän toimintaansa. Pääsimme pitämään heille tanssipajan, josta muut kesätyöntekijät innoistuivat. Ilmapiiri oli koko päivän iloinen ja meillä oli todella hauskaa. Saimme jopa uusia kavereita. Torstaina menimme Syötävään puistoon Mustikkamaalle kokkailemaan hävikkiruokaa ja tanssimaan. Mukaamme lähti muutama tanssioppilaamme kursseilta, jotka pääsivät esiintymään. Valmistamamme ruoka oli erittäin hyvää ja päivä oli hauska. Tänään perjantaina 29.6 vietämme kesätyömme viimeistä päivää kirjoittaen tätä artikkelia.

Kesätyömme aikana olemme oppineet paljon monenlaisia asioita itsestämme ja tanssinohjaamisesta. Opimme ohjaamaan eri tasoisia oppilaita sekä suunnittelemaan tunteja. Kärsivällisyytemme lisääntyi ja opimme toimimaan vastuullisina ohjaajina. Oli myös mahtavaa nähdä oppilaiden kehittyminen ja olemme kaikista heistä hyvin ylpeitä.  Haasteita toi juuri oppilaiden taitotason vaihtelu. Oli haastavaa tehdä koreografioista tarpeeksi haastavia, mutta niin, että kaikki pääsivät mukaan. Työ oli myös hyvin rankkaa, joten välillä piti todella puskea itseään eteenpäin, mutta kaikesta selvittiin.

Kaikinpuolin olemme eritäin tyytyväisiä kesätyöhömme. Kesätyön aikana meille tuli ajatuksia, miten juuri tästä kesätyöstä voisi tehdä vielä paremman. Esimerkiksi päivän työjärjestystä voisi jotenkin “helpottaa” työntekijöille, sillä 5h tanssia päivässä vie voimat. Mielestämme viimeisen viikon erilainen ohjelma oli erittäin hyvä ja oli mielenkiintoista tutustua myös muuhun toimintaan. Työn monipuolisuus piti mielenkiinnon koko ajan yllä ja viihdyimme todella hyvin Kipinässä. Loppujen lopuksi olemme kuitenkin loman tarpeessa ja aiomme nauttia kesästä täysillä. Kiitämme oppilaitamme, Kipinän työntekijöitä, Hapen työntekijöitä ja erityisesti heidän kesätyöntekijöitä, ja kaikkia muita vierailuidemme kohteiden työntekijöitä. Kiitämme erityisesti myös ohjaajaamme Annia, joka on ollut tukenamme koko kuukauden ja varmistanut meille iloisen ja reilun kesätyön. Meillä oli todella hauskaa, mutta nyt on aika siirtyä lomalle. Ihanaa kesää kaikille!

 

Aurinkoisin terveisin

Emma ja Yasmin