Nuorten tanssintäyteinen päivä Hapessa

anniYleinen

Tanssin talon kesätyönuoret pitivät tänään hienon esitelmän kesätyöprojektistaan. Heidän projektin tarkoitus on valistaa tanssi- ja kulttuurivaikuttajia siitä, mitä nuoret toivovat Tanssin talolta. Oli hienoa saada tietää, millainen projekti on kyseessä ja esitys oli toteutettu erinomaisesti. Kuvitus esityksessä oli mahtava, koska siitä sai selkeämmän kuvan projektista ja puhujien tarkkuus auttoi saamaan kiinni projektista. Esityksen lopussa oli kiva Kahoot-peli, jonka avulla Tanssin talo -hankkeesta muisti pienimmätkin yksityiskohdat!

-Yasmin

Huh huh! Mieleen tulee Jouko Turkan Teatterikorkeakoulu! Kipinän nuoret tanssiohjaajat laittoivat fyysiset rajamme paukkumaan. Heidän pitämä Street-tanssitunti irrotti meidät kehoistamme ja nosti tanssin pääosaan. Kuten Samuel Beckett sanoi: “Dance first, think later. It`s the natural order.”

-Eero

Viestikilpailu ja punnerrukset nostivat hien pintaan tehokkaasti. Tutustumisleikkejä ei paljon tarvittu, koska kilpailuhengen ja punnerrusten lomassa yhteishenki syntyi nopeasti. Kipinän nuorille tanssituntien vetäminen oli arkipäivää, mutta meille konttorirotille tanssiminen toi kaivattua piristystä kiireiseen työviikkoon. Keskeneräiset työt, aikataulut ja sähköpostit unohtuivat tehokkaasti hetkeksi, ja tanssitunnin jälkeen tietokoneen ääreen palaaminen olikin helpompaa.

-Sini

Opettaminen oli kivaa. Nuoret oppivat nopeasti ja huumorintajuakin löytyi. Ilmapiiri oli hyvä, nautin todella muiden opettamisesta. Oli hienoa nähdä kuinka voin vaikuttaa positiivisesti muihin. Nuoret vetivät täysillä! Tämä päivä oli ehkä paras opetuspäivä!

-Yasmin

Oli hauska huomata, että vaikka molempien ryhmien kesätyö littyy tanssiin on työtehtävät todella erilaisia. Kipinän kaksi nuorta tanssiohjaajaa vetävät tanssitunteja nuorille koko päivän joka päivä. Työ on siis fyysistä ja tiivisti muiden nuorten kanssa työskentelyä. Meidän Tanssin talon kesätyöntekijöiden työ taas on hyvin paljon keskustelua, pohdintaa ja videointia. Tanssi on monipuolista ja siihen liittyy erilaisia osa-alueita. Kuitenkin se yhdistää erityisellä tavalla ja tanssin ilo tarttuu helposti jokaiselle, joka antaa sille mahdollisuuden.

-Sini ja Joona